API koppelingen

Wat is een API?

Voordat we de term “API-koppeling” kunnen begrijpen, moeten we eerst weten wat een API is. API staat voor “Application Programming Interface” (toepassingsprogrammeerinterface). Een API fungeert als een soort tussenpersoon tussen verschillende softwaretoepassingen. Het biedt een set regels en protocollen waarmee programma’s met elkaar kunnen communiceren. Denk aan een API als een gestandaardiseerde taal die programma’s begrijpen en spreken, ongeacht hun interne werking.

Wat is een API-koppeling?

Een API-koppeling ontstaat wanneer twee softwaretoepassingen gebruikmaken van hun respectieve API’s om met elkaar te communiceren. Het is als het ware een verbinding tussen de twee programma’s, waardoor ze informatie kunnen uitwisselen en met elkaar kunnen samenwerken. Hierdoor kunnen verschillende systemen naadloos met elkaar praten en gegevens delen, alsof ze één geïntegreerd systeem zijn.

Virtuele medewerkers en API koppelingen

Een api koppeling wordt binnen het AI platform gebruikt in combinatie met virtuele medewerkers. Op basis van vastgestelde gebeurtenissen kunnen wij via de API koppeling gegevens ophalen of ontvangen uit uw eigen bestaande systemen en dit als een informatieset aanbieden aan een of enkele taken die moeten worden uitgevoerd door een virtuele medewerker. Het resultaat van de taak wordt bij elke taak opgeslagen, maar het kan ook tevens weer worden verstuurd naar uw eigen bestaande systemen.

Hieronder zijn een groot aantal van onze configureerbare api modules weergegeven. Neem contact met ons op als uw gewenste koppeling er niet bij staat want wij kunnen elke koppeling voor het ophalen van gegevens eenvoudig configureren zonder maatwerk:

Active campaign

Air table

Docusign

Discord

DHL

Calendly

Bubble

Asana

Android

Word templater

Dropbox

Google Ads

Facebook

Evernote

Elasticsearch

Google analytics

Hubspot CRM

Google tasks

Google sheets

Google gmail

Google drive

Google docs

Google contacts

Google bigquery

Apple IOS

Lightspeed ecom

Linkedin

Mailchimp

Message bird

Microsoft calendar

Microsoft email

Microsoft teams

Microsoft Excel

Microsoft PowerBI

Mongodb

Moneybird

Monday

Microsoft Onenote

Notion

Onedrive

Pipedrive

Prestashop

Rentman

Salesforce

Stripe

Tableau

Teamleader

Trello

Snowflake

Visma eAccounting

Whatsapp business

Wix

Woocommerce

Wufoo

Youtube

WordPress

Zehndesk